donderdag 15 oktober 2009

Vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus

Vrijdag 14 augustus 2009

De reis begint eigenlijk één dag vroeger, op vrijdag 14 augustus om precies te zijn. Wegens een groot probleem met het tijdschema kunnen we niet op tijd in Zaventem geraken om de vroege vlucht naar Dublin te nemen. Er wordt immers verwacht dat je twee uur voor vertrek reeds inchecked.
Dus tuffen we in de late namiddag met de trein richting Zaventem, waar we de pendelbus van NH Hoteles nemen. Die kamer hebben we geboekt via een aanbieding op het internet en dit bleek niet eens zo duur te zijn.
Het avondeten in het restaurant van het hotel is voortreffelijk en we drinken er een flesje wijn bij.
De lange voorbereiding. Afgeteld. We zijn vertrokken !


Zaterdag 15 augustus 2009

Om 06.15 staan we op en drinken een koffie op de kamer; we hebben altijd een waterkokertje en oploskoffie bij op reis. Met de pendelbus van 07.05 komen we ruim op tijd aan en om 08.00u kunnen we reeds inchecken bij Air Lingus, de Ierse maatschappij. De formaliteiten verlopen vlot en kunnen we eindelijk beginnen aan ons ontbijt. We nemen elk een English Breakfast.

De vlucht is op tijd en een groot uur later landen we reeds op Dublin Airport. We hebben een uur verschil met België, verwaarloosbaar dus. Een taxi brengt ons naar onze eerste stek, het Days Inn, Talbot Street, Dublin.

Aan de receptie zijn ze vriendelijk en behulpzaam. Doordat we zo vroeg zijn kunnen we de kamer nog niet op, dus maken we maar direct een wandeling en hebben we zo een eerste kennismaking met de stad. De bagage kunnen we veilig achterlaten in het hotel.
Het is niet zo warm in Dublin, we schatten zo'n 18 graden. Nietemin is het er aangenaam, een echte stad met winkels, restaurants en bovenal veel toeristen.
We gaan eerst naar The Spire doorheen de winkelstraat en bekijken de rivier de Liffey. Onderweg, in O'Connell Street ontmoeten we de Ierse schrijver James Joyce (1882 1941) die wordt beschouwd als een van de belangrijkste schrijvers van de 20e eeuw.
Vervolgens eten we een kleinigheid en zijn we om 14.05u terug op de kamer, waar we een koffie drinken.

The Spire in hartje Dublin

De Ierse schrijver James Joyce
----------------------------------------


The Liffey
---------------------





Bedelaars in Dublin
--------------------------------

We vertrekken opnieuw, nu richting Grafton Street, waar we het standbeeld van Molly Malone vinden. Molly Malone is een legendarische figuur, een visvrouw die zich ook prostitueerde. Ze stierf door cholera.
Het liedje "Molly Malone" is heel bekend en uitgegroeid tot een "anthem", een volkslied in Ierland:

She died of a fever,
And no one could save her,
And that was the end of sweet Molly Malone.
Now her ghost wheels her barrow,
Through streets broad and narrow,
Crying, "Cockles and mussels, alive, alive, oh!"
Hier in een versie van The Dubliners: Molly Malone.

Een groepje dierenactivisten staat luid te roepen voor het uitstalraam van een bontwinkel. Ze menen het oprecht, in de bontwinkel trekken ze zich er niets van aan en alles blijkt dan maar een leuke attractie te zijn voor de toeristen.

Fur kills !
Animal rights !
Fur kills !!!
A hundred thousand animals !
Fur kills !!!
Killed every year !
Fur kills !!!

Het standbeeld van Molly Malone
------------------------------------------


Kunstenaars in Grafton Street
----------------------------------------------

We trekken verder en vinden het standbeeld van Phill Lynott.
Hij was de bassist en zanger van rockband Thin Lizzy en maakte ook enkele solo-platen. Lynott was de zoon van een Braziliaanse vader en een Ierse moeder, maar groeide op bij zijn oma in Dublin. Midden jaren zestig begon Lynott met spelen in bandjes en begin jaren zeventig richtte hij Thin Lizzy op. Met die band scoorde hij in 1973 een grote hit met "Whiskey In The Jar". Het nummer "Old Town" is van zijn hand en werd later gecovered door The Corrs.
Phill Lynott stierf in 1985 door een overdosis.

Met Phill Lynot op de foto
----------------------------------------------


To be continued...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten